Informatiepagina

22/10/2011) Binnenkort vind U op deze pagina meer over onze donateursactie betreffende de loting voor een kunstwerk van keramist Margriet Zwarthoed en de bij ons te bestellen Petties zoals vermeld in ons binnenkort te verschijnen nieuwe boekje

 

Oververhitting bij dieren: levensgevaarlijk!

Oververhitting ontstaat vaak doordat honden opgesloten worden in ruimtes met een slechte ventilatie, bijvoorbeeld in een auto.Zelfs op een gematigd warme dag kan dit fataal zijn. De temperatuur in een gesloten auto die in de zon staat kan zeer snel oplopen in een korte tijd. In minder dan 20 minuten kan de temperatuur tot boven de 49° C stijgen terwijl het buiten slechts 24° C is.
Honden die in deze situatie zitten kunnen binnen één uur sterven. Grote honden met een korte schedel zijn extra gevoelig.Te dikke honden en honden met een dikke vacht behoren ook in de risico groep. Als u stilstaat in de file en u heeft geen airconditioningkan uw hond zelfs al oververhit raken! Ook kan een oververhitting tijdens een wandeling op een warme of benauwde dag ontstaan.

Een lange wandeling, intensief spelen of werken met uw hond, terwijl er geen afkoeling in het water mogelijk is,kan dan aanleiding zijn tot een oververhitting.

Donateur worden?

Iedere stichting of vereniging kan niet zonder de steun van donateurs. Voor slechts 15 euro per jaar (meer mag natuurlijk altijd!)

 steunt U ons werk voor de dieren.

Wij willen graag uitsluitend gezonde dieren uitplaatsen. Onze dieren worden voordat zij worden geplaatst nagekeken door de dierenarts,

 gevaccineerd en voorzien van een registratiechip. Mede door uw bijdrage kunnen wij dit blijven doen.

Door middel van een nieuwsbrief die 2 x per jaar verschijnt houden wij U op de hoogte van de werkzaamheden en vorderingen van de stichting.

U kunt uw donatie overmaken op het gironummer van de stichting (Rekeningnummer: 96.38.331).

Uw steun aan de dieren is onmisbaar. Namens de dieren alvast hartelijk bedankt!

Vrijwilliger worden?

Heeft U ook een hart voor dieren en wat extra vrije tijd? Wilt U tijdelijk als opvangadres fungeren voor een poes, kater, hond of konijn?

Heeft U misschien wat tijd om af en toe eens voor ons te rijden?

Neem dan even contact op met onze plaatsingscoordinator (tel. 06-21258197), zij verschaft U alle informatie.

 

Ons donateursboekje komt twee maal per jaar uit en is uiteraard bestemd voor onze donateurs en sponsors, maar ook bij de regionale dierenartsen kunt U ons boekje vinden. Daarin vindt U alle up to date informatie over het reilen en zeilen van de stichting, maar mocht U zelf een leuk, lief of gezellig verhaal hebben dat U ons niet wilt onthouden, schroom dan niet, dan kunnen wij uw verhaal eventueel met foto vermelden in onze volgende editie. Hiervoor kunt U terecht bij de redactrice van ons blad. U kunt uw artikel ook doorgeven op info@petsparadiseholland.nl

Het huren van een bench

Ook voor het huren van een honden en/of kattenbench kunt U bij ons terecht, voor meer informatie kunt U zich wenden tot 06-21258197

Stageplaatsen voor scholieren

Regelmatig worden wij ook gebeld door scholieren die een studie volgen die te maken heeft met dieren. Aan dit verzoek kunnen wij helaas niet voldoen omdat wij geen volledige opvang/verzorging van huisdieren hebben. Uiteraard mag iedereen ons bellen voor informatie maar voor een echte stageplek verzoeken wij je contact op te nemen met een asiel, dierenambulance of dierenarts.

Het is weer tekentijd

In deze tijd van het jaar loopt Uw huisdier weer extra risico op teken. Teken zijn heel kleine beestjes die zich vastbijten in de huid van Uw huisdier en zich dan volzuigen met het bloed van hun gastheer/dame. Als Uw kat en/of hond veel buiten is dan is het verstandig om regelmatig Uw huisdier te controleren op teken. Een goed antivlooienmiddel helpt meestal ook tegen teken. Als Uw huisdier toch een teek oploopt dan is het zaak deze zo snel mogelijk te verwijderen. Hiervoor zijn speciale tekentangen te koop bij de dierenzaak. Het is zaak de teek zo dicht mogelijk bij de kop met de tang te pakken anders bestaat het risico dat de teek er niet in zijn geheel uitkomt en de kop blijft zitten.

Zakelijk